Микродермабразио

Микродермабразио

Микродермабразио

  

МИКРОДЕРМАБРАЗИО

 

Микродермабразио е бърза неинвазивна процедура прилагана за освежаване на кожата. Понякога се нарича "пилинг в обедната почивка". Тази сравнително нова процедура внимателно отстранява  най-горния слой клетки на увредената кожа, чрез изстрелване на миниатюрни кристалчета към кожата. Тази техника излющва и изравнява повърхността на кожата, стимулирайки образуването на нова, по гладка и чиста повърхност на кожата. Най-често се прилага на лицето и шията, но може да се направи на всяка част на тялото (напр. гръб на дланите).

 

Каква е ползата от приложението на тази процедура?

Микродермабразиото може да коригира грубата повърхонст на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация и старчески петна. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса. Микродермабразио може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично в рамките на терапевтичния курс.

Самата процедура е бърза и лесна. Кожата се почиства и се започва същинската част на процедурата. Посредством наконечник, подобен на зъболекарските, се изстрелват специални микрокристали под налягане и веднага след това се всмукват обратно в машината. Това отнема повърхностния слой от епидермиса на кожата. Терапевтът може да промени налягнето, за да контролира нивото на проникване в кожата или да премине няколко пъти през определен участък на увредена кожа, за да усили ефекта.

 

Колко време отнема?

Обикновено процедурата отнема от 30 до 50 минути. Често се налага повторение на процедурата, за да се постигне желания резултат. Най-често терапевтичният курс се състои от 4 до 8 процедури на интервал от 1 до 3 седмици.

Къде се осъществява процедурата?

Най-често тази процедура се провежда в кабинета на терапевта или в манипулационна.

Болезнена ли е?

Болезнеността при микродермабразио зависи от индивидуалната чувствителност към болката на всеки отделен пациент. Някои пациенти споделят, че усещат леко дразнене, а други споделят, че изобщо няма болка. Всъщност повечето пациенти описват усщещанията при дермабразио в положителна светлина. Обезболяване не се налага.

Какво да очаквам след това?

Бързината на процедурата и времето за възстановяване спечелиха на процедурата прозвището "пилинг в обедната почивка". Веднага след процедурата жените могат да си нанесат грим и да се върнат към нормалните си задължения. Незабавно след процедурата кожата се зачервява леко, но след няколко часа зачервяването изчезва напълно.

Резултат от тази терапия е много леко подобрение в текстурата и вида на кожата, която изглежда освежена. В зависимост от тежестта на проблема, микродремабразио може да се повтори, за да се постигне по-забележим резултат и да се получи по-гладка и младежки изглеждаща кожа.

Рискове и ограничения:

Тази процедура не може да предизвика сериозни усложнения и няма известни рискове при нейното приложение. Някои пациенти с много чувствителна кожа, съобщават за слабо раздразване, което продължава малко по-дълго от обичайното след провеждането на процедурата

Друга важна информация:

Микродермабразиото може да подобри вида на кожата, но няма да повлияе отпуснатата, с торбички или дълбоки бръчки кожа. За корекция на такива проблеми често се налага лифтинг на лицето.

 

 

 

1 процедура - 30 лв.

Пакет от 5 процедури - 140 лв.

Свържи се с нас сега и вземи специална ферта!